Wie had ooit gedacht dat wijn ook niet vegan zou kunnen zijn?! Ik had er echt nog nooit over nagedacht voordat ik vegan werd.

Waarom is wijn niet altijd vegan?

Wist je dat wijn moet worden geklaard en dat tijdens dit proces vaak dierlijke producten worden gebruikt? Zoals albumine, dat komt van ei-witten. Caseïne van melkeiwitten. Gelatine, gemaakt van botten en kraakbeen van zoogdieren of vislijm, je kan wel raden waarvan dat wordt gemaakt.

Dit soort dingen worden niet aangegeven op etiketten. Dus we zijn echt afhankelijk van een keurmerk of ander soort vegan aanduiding, echter staan deze lang niet altijd op de fles. Toen ik vegan werd heb ik mijn favoriete merken een bericht gestuurd via social media of ik heb ze opgezocht via Barnivore. Barnivore is een briljante site waar je kan vinden of jouw favoriete alcoholische drankje vegan is of niet. Nou ja, niet van alle merken, maar wel heel veel.

di Lenardo

Een van mijn favoriete wijnmerken is di Lenardo en dan vooral de Fathers Eyes. En gelukkig kwam het bericht van di Lenardo bevestigend terug, mijn favoriete wijn is vegan! YIHAAAA! Ik ben dol op de smaak van eikenhout in wijn en deze heeft dat als geen ander. En kijk die smaaktonen. Ik ben super jaloers wanneer je die allemaal kan proeven, dat gaat bij mij echt niet op. Ik proef vooral die heerlijke eikensmaak. Maar de apple pastry en lemon merengue… eeeuhm… Tja. Nee. Ik ga de volgende keer toch eens ietsje beter mijn best doen, proeftechnisch.

Fathers Eyes Di Lenardo

Deze wijn heb ik leren kennen via de geweldige André van onze favoriete wijndealer, hier in het fijne Ulft, Schoemaker. Dus mocht je nou denken, die wijn MOET ik proeven! Dan kan je hem via hun webshop bestellen. En ze hebben nog zoveel meer lekkere wijnen. Als er interesse is in een vegan wijn video, let me know!

Ik ben heel benieuwd of ik nog meer van deze enorme wijnliefhebbers onder mijn lezers/kijkers heb. En zo ja, wat is jouw favoriete vegan wijn? Gelukkig komen er steeds meer, dus ik heb nog genoeg te proeven.

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hondenkoeken webshop

Hondenkoeken

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .