Bekijk hier de Plantaardige Praat met Remco Teunissen van Knives and co op YouTube.

Wat was het raar om iemand te interviewen waar je al bijna 19 jaar lief en leed mee deelt. Ik weet al zoveel over deze man. Gelukkig kwamen meerderen van jullie met vragen. Dus deze heb ik kunnen verwerken in de Plantaardige Praat van deze week. Van “Kookt Ellen wel eens?” tot “Wat is de meest wijze les die je hebt geleerd?”.

Rem (ik noem Remco nooit Remco) is al bijna 19 jaar vegetariër en nu ongeveer een jaar vegan. Hij is dol op dieren en heeft dus een hekel aan al het dierenleed dat aan het eten van dierlijke producten vastzit. Nadat Rem meer en meer inzag hoeveel leed er ook achter producten als melk en eieren zat, besloot hij de overstap naar het plantaardige dieet te maken. Hij was dan ook heel duidelijk toen ik hem vroeg naar welke tips hij heeft voor mensen die de overgang willen maken naar een plant based leven… Soms kan je maar beter gewoon lekker direct zijn 😉

No Meat Cleaver Knives and Co
The No Meat Cleaver

Zijn passie is het maken van (keuken)messen. Dat deed hij al jaren voor de lol, maar deze hobby is onderhand nogal uit de klauwen gelopen. Er kwamen steeds meer aanvragen binnen en zo is Knives and co geboren. Hij stelt de messen die hij maakt helemaal samen met de klant. Waar gaan ze het mes voor gebruiken? Welk soort hout wil je aan het handvat? Wat voor een soort lemmet? Wil je er nog een tekst in laten zetten, etc. Zo maak je samen met hem, jouw one of a kind (keuken)mes. Hoe tof is dat?!

Ik hoop dat jullie net zo veel plezier hebben met het kijken van deze video, als wij hebben gehad met het maken ervan (ook al zegt Rem dat ie het ongemakkelijk vond ;).

Mocht je contact op willen nemen over het maken van een mes, dan kan dat oa. via zijn Knives and co Instagramaccount. Maar je kan hem ook berichten of bellen op 0610653997.

2 comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hondenkoeken webshop

Hondenkoeken

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .