Jason Irwin Plant based talk
Klik op de foto om naar de video te gaan

Wauw… dingetje dit. De eerste Plantaardige Praat in het Engels! Dus eigenlijk is het een Plant Based Talk of Vegan Talk. Hmmm. Iets om over na te denken voor de toekomst 😉 Plantaardige Praat goes global!

Ik ga in gesprek met Jason Irwin, collega van Robert-Jan die vorige keer in de PP zijn verhaal deed. Qua persoonlijkheden kunnen ze niet veel verder van elkaar afzitten. Robert gooit alles er gewoon uit, vanuit zijn hart. Jason iemand is die zich meer heeft verdiept in de materie. Deze man is echt een vegan encyclopedie. Hij weet echt ontzettend veel, maar ja. Hij is ook al vegan vanaf zijn dertiende.

Zijn moeder hield er bijna een traumatische ervaring aan over, zo zegt Jason. Want zijn beslissing is genomen tijdens het eten van één van zijn moeders culinaire hoogstandjes. Aangezien Jason nog heel jong was, noemt hij het ook één van de beste manieren om te rebelleren tegen je ouders in de pubertijd. Tja. Zo heeft iedereen zijn manieren 😉

Eén van zijn grote liefdes zijn bijen, hij is dan ook heel gepassioneerd als het gaat over het afnemen van de bijenpopulaties. En dan verteld hij me nog iets, waardoor Oreo’s (ja, de meeste Oreo’s zijn vegan) hier eigenlijk het huis niet meer inkomen. Iets waar ik nog niet over na heb gedacht en hij, blijkbaar wel. Voor hem zijn veganisme en ethiek zwaar aan elkaar verbonden, dus hij legt je uit waarom deze koekjes tegen alles ingaat waar hij voor staat.

Al met al is dit weer een heel leerzaam gesprek geweest. Ik wens jullie veel plezier met het kijken van deze Plantaardige Praat. En je weet het, he? Mocht je suggesties hebben voor een volgende PP, laat het me dan vooral weten.

Tot de volgende!

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hondenkoeken webshop

Hondenkoeken