Bekijk Plantaardige Praat met Laurijn Coraij via YouTube

Waar moet ik beginnen. Laurijn Coraij doet zoveel moois voor de wereld. Vandaar dat ik dolgraag een Plantaardige Praat met haar wilde maken.

LET OP: Deze Plantaardige Praat is gemaakt toen Laurijn nog op de Oosterhoeve werkte. Destijds was het een diervriendelijke kinderboerderij. Helaas is er sindsdien veel veranderd, oa het feit dat het Diervriendelijke keurmerk in augustus 2021 is ingetrokken.

Diervriendelijke kinderboerderij

Nu hoor ik je denken… Diervriendelijk? Dat is toch elke kinderboerderij? Nou, niet echt. Ten eerste zijn lang niet alle dieren knuffelfans. Denk bv. aan konijnen en geitjes. Toch zijn dit soort beestjes vaak de dieren die neer worden gezet als grote knuffelvrienden. Dat zijn ze niet.

Laurijn met Titus en Roos

Daarnaast worden voor de meeste kinderboerderijen dieren gefokt. Dus er lopen heel vaak alleen maar schattige jonge dieren rond. Maar ja… wat als ze groot worden? Inderdaad, dan gaan ze weg en gaan ze vaak “gewoon” naar de slacht. Zulke dieren hebben heel vaak geen fijn leven en dan ook nog een verschrikkelijke weg naar de dood. Bij Laurijn blijven de dieren gewoon vrolijk rond hobbelen totdat ze zelf niet meer kunnen.

Vrijwilliger bij dierenambulance

Ow ja, joh. Kan er ook nog wel bij. Echt bijna alles in het leven van Laurijn bestaat uit het zorgen voor dieren. Ook als vrijwilliger bij de dierenambulance doet ze dat met volle overgave. Ook al is dat in combinatie met het runnen van een veredelde dierenopvang nogal eens een tricky combinatie. Ze heeft namelijk al zo’n 300 dieren rondlopen. Oef.

Vegan

Varken voordat ze naar de slacht gaat

In deze serie is het nogal vanzelfsprekend dat de persoon in kwestie ook nog eens vegan is. Dankzij haar zusje heeft ze die omslag gemaakt. Tot voor kort was Laurijn zelfs landelijk coördinator van The Save Movement. Met The Save Movement ging ze onder andere, met mede activisten, naar slachthuizen om daar nog kort contact te maken met de dieren, voordat ze het slachthuis ingereden werden. Ze hadden daar, met deze slachthuizen, zelfs samenwerkingen voor. Dat klinkt raar, maar Laurijn legt het je allemaal uit in de video.

En als je nog eens naar een kinderboerderij gaat met je kinderen, check dan ook eens of er een diervriendelijke kinderboerderij in jouw buurt is. Zij kunnen alle steun gebruiken.

Add comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hondenkoeken webshop

Hondenkoeken

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .